Bättre idag

Idag har jag mått bättre men under helgen har det varit hemskt tungt. Jag har inte velat skriva när jag har varit på dåligt humör men ny vecka och nya utmaningar så det har börjat bra. Jag var på jobbet idag och jag trivs verkligen där men finska språket är nog ganska svårt men tur så är jag inte i kontakt med kunderna så mycket så behöver inte använda språket på det sättet. Jag jobbar bara deltid så det känns bra för mig nu.
Jag skall börja skriva som vanligt igen men det har varit som sagt tungt under helgen.
Godnatt.
Publicerad 27.08.2012 kl. 22:30

Frågor till mina läsare

Jag stannade hemma idag för har varit verkligen trött och nere. Jag har bara legat i sängen och sett på tv. Jag vill gå vidare med mitt liv men varje gång jag bara tänker på tanken så får jag skuldkänslor. Jag vet att jag har inte gjort något fel men det känns att jag måste tänka på min ängel för varje beslut jag gör. Jag vill aldrig såra honom. jag är rädd att jag sårar honom om jag gör något. Jag tänker att han tänker hur kan du ens le efter allt som hände fast han skulle aldrig tänka så för han var en underbar människa som skulle vilja att jag skulle gå vidare med mitt liv om något hände. Men det är bara något som jag tänker på och börjar få skuldkänslor.
Jag är nog så nere nu allt det finns inget positivt nu men istället skulle ni kunna berätta för mig hur många det är som läser min blogg? Tycker ni om att besöka min blogg? Jag vet att jag skriver mycket råddigt men som sagt så är det så jag kan skriva av mig mentalt för jag skulle inte klara av att skriva allt på en gång. Jag hoppas jag kan ändra någons åsikt om homosexuella och speciellt de som tycker det är haram och alla homosexuella borde straffas med döden, om jag kan redan ändra en människas åsikt betyder det mycker för mig och min ängel.
Publicerad 24.08.2012 kl. 22:42

Trött

Efter en dålig natt är jag så trött som man bara kan vara. Somnade runt 1-tiden men vaknade av en mardröm 3-tiden och efter det kunde jag inte somna om. Vid 6-tiden var jag redan ute på en lång promenad och nog är det skönt med frisk luft direkt på morgonen innan frukost.
Sedan har jag varit hos min psykolog och det känns bra. Idag har jag blivit bjuden på middag och filmkväll till en vän men jag vet inte riktigt om jag orkar. Om jag kan vila lite nu kanske jag orkar sedan.
Ha alla en riktig trevlig fredag och helg. Ta vara på varann.
Publicerad 24.08.2012 kl. 15:33

Våra drömmar

Vi planerade med min pojkvän om vi skulle rymma landet och flytta utomlands där man får tycka om varandra oavsett kön. Men vi var så unga och tänkte att vi måst först börja jobba och spara ihop pengar och flytta bort. Det var våra drömmar och vi hade det som ett mål. Efter en tid började min pojkvän jobba på en restaurang fast lönen var inte så bra men vi var så glada för vi skulle börja spara ihop pengar. Jag letade länge efter jobb men oftast var det jobb för 2-3veckor men jag ville ha ett bra jobb och inte bara i 2 veckor. Jag hade inte gått i skolan så ingen utbildning eller språkkunnig var jag. En tid putsade jag skor som folk kom på gatan och jag fick putsa deras skor för en billig peng fast jag ville inte men tänkte på mig och min pojkvän och friheten där ute. Ibland sålde jag tuggummin och ibland hjälpte jag åt att bära tunga saker in i lastbilar. Jag fick aldrig ett bra jobb som jag ville och allt som jag tjänade var så lite att jag kunde knappt spara ihop pengar.
Ibland blev jag så trött och arg på landet och deras system. Ibland ville jag ta livet att alla som satte i regeringen. Fast å andra sidan så skulle ju endå inte våra familjer acceptera det eller hela samhället. Hur man än skulle göra så skulle det inte gå i Iran. Vi måste bort!
Publicerad 23.08.2012 kl. 18:35

Över gränsen

Tunga dagar väntade mig. En man skulle smuggla in mig till Sverige men först måste vi ett gång med män,kvinnor och barn ta oss över gränsen till Turkiet och sedan vidare till Grekland och därifrån skulle vi gömma oss i 2 lastbilar som väntade på oss och skulle ta oss till Sverige. Vi gick och gick. Många orkade inte gå så långt men vi hjälpte varandra. Jag gick i flera dagar tills vi kom till gränsen till Turkiet. Där måddes vi splittra på oss lite så vi inte skulle bli fast. Jag gömde mig bakom buskar och träd. Jag såg när en kvinna och hennes lilla barn blev fast av turkarna som sedan började slå kvinnan. Kvinnan skrek och bad dem att inte göra henne illa men dom gjorde värre än det var och slog barnet också som var kanske 4 år bara. Jag ville hjälpa kvinnan men det skulle innebära döden för mig för dom skulle ge oss tillbaka till Iran där dödsstraffet väntade mig också.
Jag fortsatte gå min väg och till slut kom jag över gränsen.
Publicerad 22.08.2012 kl. 19:21

Språkfel

Jag har fått en kommentar om mitt stavfel. Kära vän, jag har inte påstått att jag kan perfekt svenska eller att jag kan skriva perfekt svenska. Jag har inte gått i skolan så som du och speciellt inte en svensk skola. Jag var 16år när jag kom till Sverige med ett stort sorg och rädsla. Tror du att jag kunde ens tänka på att lära mig svenska när jag hade bevittnat när min ängel blev hängd framför mina ögon och rädslan att någon skall hitta mig med?
Det svenska jag kan nu har jag lärt mig på egen hand och varit på några få svenska kurser. Ja tiedätkö mitä? Minä puhuun suomeakin vaikka ei niin hyvä ja minä en ole koskan mennyt suomean kielinkurssi!
Jag skriver på mitt sätt och om det är så viktigt för några att det får inte ens vara språkfel eller stavfel ja då kära vän kan du låta bli och läsa bloggen. Jag skriver bloggen för min ängel, för mig själv och för andra som kanske är i samma situation som mig och kanske kan jag ändra lite på synen som många har på homosexuella.
Publicerad 22.08.2012 kl. 18:01

Första kyssen

Vi var ensamma hos min pojkvän. Hans familj var hos någon släkting. Vi låg brevid varann där på madrassen. Jag var så lycklig och allt var så underbar. Med honom kunde jag känna mig hel och inte behöva vara någon annan.
Han kom närmare mig och jag blev allt mer varmare inombords. Hans vackra ansikte kom närmare min ansikte. Hans vackra läppar närmade mina. Vi kysstes och det var så underbart som det bara kunde bli. Min första kyss någonsin och med någon man tycker mycket om kan vara en av det finaste som finns.
Där låg vi och kysstes en lång god stund. Den stunden glömmer jag aldrig.
När jag var hemma senare på kvällen kunde jag inget annat än bara le. Min syster var nyfiken och ville veta vad som hänt när jag var så lycklig men fast jag litade på henne kunde jag inte berätta min hemlighet för någon.
På natten drömde jag en hemsk mardröm. Dom satte eld på mig och skrek att jag skall brinnas för mina synder. Jag hade ofta mardrömmar där dom dödade mig för att jag var homosexuell. Jag var livrädd varje gång jag skulle träffa min älskling men endå var jag så lycklig att mina känslor tog kontrollen över mig.
Publicerad 22.08.2012 kl. 12:47

Tack

Idag har jag och min vän varit på fika och kom just hem. Nu ska vi äta och bara prata om allt. Hon är nog så fin min vän. Alltid när vi umgås har vi det så roligt.

Jag vill tacka alla fina människor som kommenterar fina saker till mig. Det betyder massor för mig. Tack fina ni.
Publicerad 21.08.2012 kl. 17:11

Allt har en mening i livet eller har det?

Värför? Det var ofta det jag frågade mig själv? Värför får man inte tycka om den man vill? Värför måst man bli hängd framför många människor som skriker fula ord när man dör bara för man tycker om någon`? Värför är det fel att älska någon som är av samma kön? Ja, det kan vara obehaglig för många men värför skall det vara fel?
Vi pratade ofta med min ängel om vad vi skulle göra ifall vi blev fast för vi visste från första början att det fanns risker att vi blev fast. Han svarade alltid med sitt vackra leende att vi ska kämpa till vårt sista andetag och aldrig ge upp och att livet måste gå vidare. Det var alltid hans svar. Vi lovade varandra att aldrig ge upp och ifall om något skulle hända så skulle livet gå vidare.
Hans underbara hjärta var så fin. Han sa aldrig illa om någon. Jag brukade alltid bli så irriterad och arg på människor som ville förbjuda det ena och det andra men han bara log och sa att jag skulle inte tycka illa om någon. Allt har en mening i livet , enligt honom.
Men säg mig min fina ängel, vad var meningen med att du blev hängd framför alla dessa människor som samtidigt ropade så fula saker åt dig? Säg mig vad finns det för mening med det?
Publicerad 20.08.2012 kl. 21:37

Ängeln min

Jag bad varje natt till gud att skulle bota mig för jag trodde ju att jag hade en sjukdom. Det var förbjudet och haram. Jag visste att de skulle aldrig sluta bra. Jag visste att jag levde i ett land som styrs av starka muslimerna som har lagar som bestämt utifrån koranen. Jag visste allt det där. Men jag kunde inte sluta tänka på honom med det fina leendet och hans kinder som hade smilegropar. Han tittade också på mig. Han brukade titta på hela min kropp. Hans gåstil var lite kvinnlig. Jag visste att han kände likadannt för mig, det sägs ju att man vet när någon är den rätta. Det känns starkt i hjärtat då. Det syns i ögonen att man är förtjust i varann.
Han var så fin. Som en levande ängel och det var han ju. Han var en levande ängel som skulle sen bli en ängel med vingar för att åka tillbaka till himmlen.
Hans varma blinkar fick mig helt varm.
Min fina ängel, jag saknar dig varje dag, jag tänker på dig varje dag, jag kommer alltid att älska dig fast det har gått många många år men du finns fortfarande i mig. Du kommer alltid finnas i mitt hjärta.
Publicerad 20.08.2012 kl. 20:46

Min syster, min räddare

Det var sent in på natten när min syster skakades och kom in till mitt rum. Hon hade hört vad byn pratade om för pappa hade pratat med min äldre bror om det. Min syster visste också sanningen om mig men hon älskade mig oavsett vad jag är. Hon visste inget mer utan hade hört bara några få meningar. Hon började planera en plan för mig. Vid morgonen när alla skulle köpa bröd så skulle jag sätta på mig hennes niqab och spela som om jag vore kvinna och rymma från byn.
Min vackra syster, min räddare du räddade livet på mig. Men jag själv hann inte rädda livet på min fina pojkvän. Jag var några meter ifrån hans hus med niqaben på mig och såg hur poliserna tog honom. Jag kommer alltid ha skuldkänslor för jag tänker varje dag tänk om, tänk om jag gjorde si och så. Jag såg på när dom tog honom ifrån mig.
Min ängel, min fina ängel förlåt mig, förlåt mig att jag inte kunde rädda dig. Jag önskade att jag hade mod och kom med dig till poliserna. Vi skulle kunna bli tillsammans hängd. Värför gav jag mig iväg när vi kunde dö tillsammans? Jag skulle kunna bli med dig förevigt istället för att gå igenom ett helvete.
Publicerad 20.08.2012 kl. 01:15

Att Överleva

Jag hatade mig själv för det jag gjorde. Jag sålde min kropp för att överleva. Jag hade låst in mina känslor. Det enda jag tänkte på att få mat och spara pengar för att lämna Iran. Jag var inte mig själv mera. Men jag var tvungen att göra det. Jag var efterlyst och måste vara gömd.
Jag hade sparat ihop pengar men nu måste jag bara hitta någon som kunde hjälpa mig att lämna landet. smuggling. Men var och hur jag kunde hitta denna någon visste jag inte. Jag frågade lite runt och till slut träffade jag någon som kunde hjälpa mig.
Jag måste först slippa över till Turkiet och sedan till Grekland och allt detta måddes göra gåendes.
Nu började min resa.
Publicerad 19.08.2012 kl. 22:42

Sömn

Natten är alltid det värsta för mig. Då kommer saknaden till min ängel, min syster och min mamma. Jag kan vara helt stilla och se bara på taket i flera timmar. Jag vill gråta men jag kan inte gråta. Det är som om mina känslor är helt borta, då menar jag känslor som att gråta eller skratta. Jag kan se på komedi filmer utan att ens le lite. Helt tomt. Egentligen vet jag inte ens själv vad jag skall känna. Efter allt jag gått igenom så vet jag verkligen inte vad jag skall känna. Imorgon är det en högtid i Iran eller rättare sakt överallt i världen för det är muslimernas högtid (vår variant av julen) och det bara känns hemsk. Jag är helt ensam, jag kan inte ens äta högtidens mat som jag inte gjort på flera år. Helt ensam, men innerst inne känner jag att min ängel är med mig. Det är därför jag överlever högtiderna och ensamheten för han är alltid med mig.
Publicerad 19.08.2012 kl. 02:13

Snälla, gör mig inte illa!

Jag hjälpte systern min med disken. Jag tyckte om att hjälpa hemma för jag tyckte så synd om mamma och syster som hela tiden måste diska,dammsuga,laga mat etc.
Min syster var som min bästa vän, vi pratade alltid med varandra om mode och sånt. Hon fick ju inte gå med vanliga kläder men hennes tankar och drömmar kan ingen komma åt. Vi stod och diskade och pratade om kläder. Mitt i allt kände jag en hård smäll mot huvudet. Jag föll rakt ner och när jag tittade upp var det min äldre bror. Värför slår han mig hann jag tänka innan nästa slag kom. slag efter slag. Han började skrika att jag är en kvinna och inte en man. Kvinnor skall diska och sköta om hemmet. Han skrek att han skulle se till att jag blev man igen. Han skrek och slog mig flera gånger. Han sa bara homon gör så som jag gör. Du är man din idiot, du är för fan ingen kvinna, du skämmer ut oss, jag skäms över dig, du har ingen manlighet i dig. Han lyssnade inte på mig när jag förklarade att jag bara hjälpte syster min.
Men det får man ju inte göra för det gör bara de som är homon och har ingen manlighet i sig.
Publicerad 18.08.2012 kl. 22:02

På rymmen

Jag hade inga pengar, ingenting. Det fanns bara två val, stanna och dö eller springa så fort jag kunde och lämna landet och alla. De ha tagit det viktigaste ifrån mig redan men mig kan de inte ta. Jag har lovat min ängel att jag skall inte ge upp.
Jag hade gömt mig i flera dagar ute på gatorna. Jag var hungrig och hade inga pengar.
En kväll stannade en bil brevid mig. Jag blev rädd först för tänkte att nu hade dom fått fast mig. Inne i bilen var det en man runt 50 års ålder. Han sa att jag skulle följa med honom. Jag sa inget och började gå därifrån. Han frågade om jag behövde pengar? Jag var helt tyst. Han sa han kunde erbjuda mig pengar,mat och rena kläder. Jag frågade vad han ville? Han sa att han ville jag skulle följa med honom och att vi kunde ha en skön stund tiillsammans. Jag hade inget annat val än att följa honom fast jag inte visste vad han ville göra men jag behövde pengar för att överleva. Allt handlade om att överleva.
Vi kom fram till ett litet lägenhet och där började han röra vid mig, då förstod jag vad som pågicks men måste överleva. Jag rymmde från min egen kropp och hade nu en tom kropp och inga känslor. Jag gjorde vad han ville att jag skulle göra med honom. han gav mig bra med pengar.
Detta blev en vana för mig. Jag började att tjäna bra pengar som jag skulle spara ihop så att jag kunde lämna landet.
Publicerad 18.08.2012 kl. 13:45

Hejsan.
Jag är en kille som blivit dömd till döden i mitt hemland Iran för att jag är homosexuell.
Här skall jag berätta för er hela min väg från Iran till Sverige där släktingarna hittade mig tills jag blev flyttat till Finland under skyddad identitet.
Det är en lång väg som började redan när jag var 16 år och kommer aldrig att ta slut.

Senaste kommentarer

12.09, 22:49Bättre idag av mirjam
11.09, 15:00Språkfel av Jag?
23.08, 12:08Min syster, min räddare av Anna.S